NADJITE LAKSE STA VAM TREBA!

уторак, 17. јануар 2017.

KAKO LEPO NAUČITI LEKCIJU

                                          

Kada želimo da naučimo nešto, obično lepo sednemo, pročitamo neki tekst i kao učimo...
Namedjutim, nekada nam prosto ne ide. Tada, u tom trenutku, stari dobri način "pročitaj-ponovi" jednostavno ne radi! Onda biste prosto hteli da bacite knjigu i viknete:"ZA KOJI ĆE MI ĐAVO TREBATI OVO?!?!?!?!?"

Iz iskustva znam da će vam tako nešto samo oduzeti vreme i strpljenje! Tako da nemojte se nervirati i gubiti vreme, već samo pročitajte ova uputstva, i SIGURNO će vam barem 20% poboljšati rad!

Pa da počnemo:

1.PROČITAJTE PASUS

-Pročitajte pasus i potrudite se da ga shvatite, a ako vam je kjniga takva da pasusi nisu odvojeni, onda pročitajte celu lekciju i izdvojte ih! A kako to? Pa jednostavno, delite ih tako da vama bude jedan pasus neki događaj ili barem neka logična celina!


2.IZ PASUSA IZDVOJTE NAJBITNIJE

-Mislim da je sam naziv koraka bio prilično korektan. Ukoliko mislite da je neka rečenica bitnija od ostalih, PODVUCITE JE! Obično koristim neki marker svetle boje (drečavi) ili jednostavno podvlačim običnom hemijskom (mada je bolje šareno podvlačiti, jer se lakše pamti), ili napisite malo vecim slovima.


3.PROČITAJTE PASUS PONOVO

-Veoma je bitno da krenete lepo od početka, jer se ostatak gradiva možda povezuje sa prethodnim delom!(onim koji je na početku) Nakon što ste pasus ponovo RAZUMNO pročitali uradite sledeći korak.


4.POKUŠAJTE TAJ PASUS DA PONOVITE

-Naravno učenje ne bi bilo učenje da nema barem malo starog načina! Ne morate, naravno, potpuno isto ponoviti pasus kao što piše u knjizi! Tako biste samo naučili tu lekciju napamet, a to ćete onda, veoma brzo zaboraviti! Poenta učenja je da učite sa razumevanjem, da shvatite ono što učite!


5.PONOVITE SVE DO KRAJA LEKCIJE I PROBAJTE DA OBNOVITE SVE OD POČETKA


*Kako bi vam učenje bilo još efikasnije možete primeniti nekoliko sledećih saveta:

-Budite naspavani, imajte volju za radom, budite smireni i opusteni i ne predajte se!


Sve što je  napisano meni lično i dan danas veoma koristi, a nadam se da će i vama!

Pozdrav!!!☺☺☺


Pripremila-Sara V.

понедељак, 16. јануар 2017.

POZDRAV!!!


                                            


Ćao svima! Mi ćemo na ovom blogu pokušati da vam pomognemo pri veoma mučnom i teškom - (m)učenju :)

Objavljivaćemo postove 2 puta nedeljno i bice ugl. vezani za predmete kao sto su: srpski, biologija, hemija, istorija, neki sastavi za pismene zadatke....

Pomagaćemo vam kako da neku lekciju na lakši način NAUČITE pomoću nekih prezentacija, kratkih postova...

Ako vam bude trebala neka lekcija koja trenutno nije na blogu, slobodno nam napišite u komentarima da bismo mogli da vam pomognemo....

Nadamo se da će vam biti od pomoći i da ćemo se lepo družiti! :) <3


Pripremile- Aleksandra T. i Sara V.